Altın Mercimek (Lokanta usulü )Çorbası, Et Sote, Söğürme ve Tart Kalıbında Kremalı Revani

Tevafuk

Bağımlı
Kayıtlı Üye
1. Yemek Yarışması
Katılım
26 Nis 2019
Mesajlar
985
Merhabalar canlarim,

Hepinize hayırlı, bereketli ve boş geçirmeyeceğimiz bir ramazan ayı dilerim.
İlk sofra benden gelsin o zaman. :139:

Altın mercimek çorbası(Lokanta usulü mercimek çorbası)

Malzemeler
2 su bardağı sarı mercimek
Soğan ve 2 dış sarımsak
1 kaşık un
Zeytinyağı
Üzeri için; tereyağı toz kırmızı biber nane
PhotoGrid_1558376530166.jpg

Yapılışı

Soğan ve sarimsagimizi küçük küçük doğrayıp yagda soteliyoruz.

1 kaşık unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Normal suyumuzu veya tavuk suyumuzu tel çırpıcı ile karıştırarak ekliyoruz.

Suyumuzu ekledikten sonra yıkanmış süzülmüş mercimeklerimizi, tuzu ekliyoruz ve kaynamaya birakiyoruz.

Mercimekler tamamen pişene kadar pisirecez. Piştikten sonra blendir dan geçiriyoruz ve servis ederken üzerine tereyağı biber ve nanemizi yapıyoruz. Çorbamız servise hazır.


Et Sote

PhotoGrid_1558376248977.jpg

Malzemeler
1 kilo kadar et
Etin kendi yagi
Zeytinyağı
Soğan biber domates
Kekik, karabiber, pulbiber ve tuz

Yapılışı

Öncelikle etin yağını az bir zeytinyağı ile kavuşuyoruz yagi çıkana kadar.

Etlerimizi ilave ediyoruz orta ateşte bir iki çevirdikten sonra ocagimizi tamamen kısıyoruz. Ben hiç su eklemeden kendi suyu ile 2.5 saat pişirdim.

Suyunu çekip yağları kalınca 1 kaşık tereyağı soğan ve biberleri ekledim. Kapağını kapatıp sogan ve biberlerin pişmesini bekledim.

En son kabuğu soyulmuş iki domatesimizi ekledim ve domatesler pişince baharat ve tuzlarımı ekledim. Etler gerçekten lokum gibi olmuştu. Yemegimiz servise hazır.

Tart Kalıbında Kremalı Revani

PhotoGrid_1558376407602.jpg

Revani için;

  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı un
Kreması için;
PhotoGrid_1558376466306.jpg

  • 2 su bardağı süt,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağından biraz eksik toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya (5 gram).
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 3-4 damla limon suyu.
Tart Kalıbında Kremalı Revani Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyu tencereye alınıp karıştırılarak eritilir.

Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır.

Şerbet kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.

Tart kalıbı margarin ile güzelce yağlanıp hazır edilir ve fırın 170° ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır.

Revaniyi hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisine alınır.

Mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve irmik ilave edilip karıştırılır.

Son olarak kabartma tozu ve un ilave edilip, mikser ile karıştırılır.

Hazırlanan revani hamuru, yağlanmış tart kalıbı içerisine boşaltılıp, yaydırılır.

Önceden ısıtılmış 170° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kızardıktan sonra fırından alınır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kepçe ile üzerine ılık şerbet dökülür (kek sıcak, şerbet ılık).

Kremasını hazırlamak için, süt, toz şeker, un ve nişasta, tencereye alınıp çırpma teli ile çırpılır.

Elde edilen karışım, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Koyulaşınca ocak kapatılır ve kremanın içerisine tereyağı ile vanilya ilave edilip karıştırılır.

Şerbetini çeken revani tatlısı, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır.

Tatlının ortasındaki boşluğa, krema dökülüp, düzgün bir şekilde yaydırılır.

Hazırlanan kremalı revani tatlısı, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilip çıkartılır.

Üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir. Tatlımız servise hazır.

Söğürme

Önceden közlenmiş patlıcanlarımızı doğruyoruz.

Zeytinyağında sarımsağı kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Üzerine patlıcanlarımızı ekliyoruz ve tuzunu da ekleyerek karıştırıyoruz.

Yogurdumuzu cirptiktan sonra patlıcanlarımıza ekliyoruz.

Cevizlerimizi yağda kavuruyoruz, toz biber ekleyip tabagimizin ustune servis ediyoruz.


Artık yemeklerimiz de soframız da hazır. Sunum fotoları gelsin :145:

PhotoGrid_1558376735106.jpg


PhotoGrid_1558376665156.jpg


PhotoGrid_1558376832882.jpg


PhotoGrid_1558376905250.jpg


PhotoGrid_1558376964527.jpg


PhotoGrid_1558377027194.jpg
 

Piraye

Bağımlı
Kayıtlı Üye
Katılım
22 Nis 2019
Mesajlar
536
Merhabalar canlarim,

Hepinize hayırlı, bereketli ve boş geçirmeyeceğimiz bir ramazan ayı dilerim.
İlk sofra benden gelsin o zaman. :139:

Altın mercimek çorbası(Lokanta usulü mercimek çorbası)

Malzemeler
2 su bardağı sarı mercimek
Soğan ve 2 dış sarımsak
1 kaşık un
Zeytinyağı
Üzeri için; tereyağı toz kırmızı biber nane
Ekli dosyayı görüntüle 269
Yapılışı

Soğan ve sarimsagimizi küçük küçük doğrayıp yagda soteliyoruz.

1 kaşık unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Normal suyumuzu veya tavuk suyumuzu tel çırpıcı ile karıştırarak ekliyoruz.

Suyumuzu ekledikten sonra yıkanmış süzülmüş mercimeklerimizi, tuzu ekliyoruz ve kaynamaya birakiyoruz.

Mercimekler tamamen pişene kadar pisirecez. Piştikten sonra blendir dan geçiriyoruz ve servis ederken üzerine tereyağı biber ve nanemizi yapıyoruz. Çorbamız servise hazır.


Et Sote

Ekli dosyayı görüntüle 270

Malzemeler
1 kilo kadar et
Etin kendi yagi
Zeytinyağı
Soğan biber domates
Kekik, karabiber, pulbiber ve tuz

Yapılışı

Öncelikle etin yağını az bir zeytinyağı ile kavuşuyoruz yagi çıkana kadar.

Etlerimizi ilave ediyoruz orta ateşte bir iki çevirdikten sonra ocagimizi tamamen kısıyoruz. Ben hiç su eklemeden kendi suyu ile 2.5 saat pişirdim.

Suyunu çekip yağları kalınca 1 kaşık tereyağı soğan ve biberleri ekledim. Kapağını kapatıp sogan ve biberlerin pişmesini bekledim.

En son kabuğu soyulmuş iki domatesimizi ekledim ve domatesler pişince baharat ve tuzlarımı ekledim. Etler gerçekten lokum gibi olmuştu. Yemegimiz servise hazır.

Tart Kalıbında Kremalı Revani

Ekli dosyayı görüntüle 271
Revani için;

  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı un
Kreması için;
Ekli dosyayı görüntüle 272

  • 2 su bardağı süt,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağından biraz eksik toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya (5 gram).
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 3-4 damla limon suyu.
Tart Kalıbında Kremalı Revani Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyu tencereye alınıp karıştırılarak eritilir.

Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır.

Şerbet kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.

Tart kalıbı margarin ile güzelce yağlanıp hazır edilir ve fırın 170° ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır.

Revaniyi hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisine alınır.

Mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve irmik ilave edilip karıştırılır.

Son olarak kabartma tozu ve un ilave edilip, mikser ile karıştırılır.

Hazırlanan revani hamuru, yağlanmış tart kalıbı içerisine boşaltılıp, yaydırılır.

Önceden ısıtılmış 170° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kızardıktan sonra fırından alınır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kepçe ile üzerine ılık şerbet dökülür (kek sıcak, şerbet ılık).

Kremasını hazırlamak için, süt, toz şeker, un ve nişasta, tencereye alınıp çırpma teli ile çırpılır.

Elde edilen karışım, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Koyulaşınca ocak kapatılır ve kremanın içerisine tereyağı ile vanilya ilave edilip karıştırılır.

Şerbetini çeken revani tatlısı, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır.

Tatlının ortasındaki boşluğa, krema dökülüp, düzgün bir şekilde yaydırılır.

Hazırlanan kremalı revani tatlısı, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilip çıkartılır.

Üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir. Tatlımız servise hazır.

Söğürme

Önceden közlenmiş patlıcanlarımızı doğruyoruz.

Zeytinyağında sarımsağı kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Üzerine patlıcanlarımızı ekliyoruz ve tuzunu da ekleyerek karıştırıyoruz.

Yogurdumuzu cirptiktan sonra patlıcanlarımıza ekliyoruz.

Cevizlerimizi yağda kavuruyoruz, toz biber ekleyip tabagimizin ustune servis ediyoruz.


Artık yemeklerimiz de soframız da hazır. Sunum fotoları gelsin :145:

Ekli dosyayı görüntüle 277


Ekli dosyayı görüntüle 273

Ekli dosyayı görüntüle 274

Ekli dosyayı görüntüle 278

Ekli dosyayı görüntüle 276

Ekli dosyayı görüntüle 275
Muhteşem :142::142: Ellerine sağlık
Afiyet olsun,şifa olsun ...

Kahvenin yanına bir dilim revaniye hayır demezdim:)
 

Lunya

Bağımlı
Kayıtlı Üye
Katılım
2 May 2019
Mesajlar
714
Merhabalar canlarim,

Hepinize hayırlı, bereketli ve boş geçirmeyeceğimiz bir ramazan ayı dilerim.
İlk sofra benden gelsin o zaman. :139:

Altın mercimek çorbası(Lokanta usulü mercimek çorbası)

Malzemeler
2 su bardağı sarı mercimek
Soğan ve 2 dış sarımsak
1 kaşık un
Zeytinyağı
Üzeri için; tereyağı toz kırmızı biber nane
Ekli dosyayı görüntüle 269
Yapılışı

Soğan ve sarimsagimizi küçük küçük doğrayıp yagda soteliyoruz.

1 kaşık unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Normal suyumuzu veya tavuk suyumuzu tel çırpıcı ile karıştırarak ekliyoruz.

Suyumuzu ekledikten sonra yıkanmış süzülmüş mercimeklerimizi, tuzu ekliyoruz ve kaynamaya birakiyoruz.

Mercimekler tamamen pişene kadar pisirecez. Piştikten sonra blendir dan geçiriyoruz ve servis ederken üzerine tereyağı biber ve nanemizi yapıyoruz. Çorbamız servise hazır.


Et Sote

Ekli dosyayı görüntüle 270

Malzemeler
1 kilo kadar et
Etin kendi yagi
Zeytinyağı
Soğan biber domates
Kekik, karabiber, pulbiber ve tuz

Yapılışı

Öncelikle etin yağını az bir zeytinyağı ile kavuşuyoruz yagi çıkana kadar.

Etlerimizi ilave ediyoruz orta ateşte bir iki çevirdikten sonra ocagimizi tamamen kısıyoruz. Ben hiç su eklemeden kendi suyu ile 2.5 saat pişirdim.

Suyunu çekip yağları kalınca 1 kaşık tereyağı soğan ve biberleri ekledim. Kapağını kapatıp sogan ve biberlerin pişmesini bekledim.

En son kabuğu soyulmuş iki domatesimizi ekledim ve domatesler pişince baharat ve tuzlarımı ekledim. Etler gerçekten lokum gibi olmuştu. Yemegimiz servise hazır.

Tart Kalıbında Kremalı Revani

Ekli dosyayı görüntüle 271
Revani için;

  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı un
Kreması için;
Ekli dosyayı görüntüle 272

  • 2 su bardağı süt,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağından biraz eksik toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya (5 gram).
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 3-4 damla limon suyu.
Tart Kalıbında Kremalı Revani Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyu tencereye alınıp karıştırılarak eritilir.

Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır.

Şerbet kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.

Tart kalıbı margarin ile güzelce yağlanıp hazır edilir ve fırın 170° ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır.

Revaniyi hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisine alınır.

Mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve irmik ilave edilip karıştırılır.

Son olarak kabartma tozu ve un ilave edilip, mikser ile karıştırılır.

Hazırlanan revani hamuru, yağlanmış tart kalıbı içerisine boşaltılıp, yaydırılır.

Önceden ısıtılmış 170° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kızardıktan sonra fırından alınır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kepçe ile üzerine ılık şerbet dökülür (kek sıcak, şerbet ılık).

Kremasını hazırlamak için, süt, toz şeker, un ve nişasta, tencereye alınıp çırpma teli ile çırpılır.

Elde edilen karışım, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Koyulaşınca ocak kapatılır ve kremanın içerisine tereyağı ile vanilya ilave edilip karıştırılır.

Şerbetini çeken revani tatlısı, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır.

Tatlının ortasındaki boşluğa, krema dökülüp, düzgün bir şekilde yaydırılır.

Hazırlanan kremalı revani tatlısı, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilip çıkartılır.

Üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir. Tatlımız servise hazır.

Söğürme

Önceden közlenmiş patlıcanlarımızı doğruyoruz.

Zeytinyağında sarımsağı kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Üzerine patlıcanlarımızı ekliyoruz ve tuzunu da ekleyerek karıştırıyoruz.

Yogurdumuzu cirptiktan sonra patlıcanlarımıza ekliyoruz.

Cevizlerimizi yağda kavuruyoruz, toz biber ekleyip tabagimizin ustune servis ediyoruz.


Artık yemeklerimiz de soframız da hazır. Sunum fotoları gelsin :145:

Ekli dosyayı görüntüle 277


Ekli dosyayı görüntüle 273

Ekli dosyayı görüntüle 274

Ekli dosyayı görüntüle 278

Ekli dosyayı görüntüle 276

Ekli dosyayı görüntüle 275
Ellerine sağlık, çok güzel olmuş :kf15::kf15::kf15:
 

Esra

Sadık Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
11 May 2019
Mesajlar
200
Merhabalar canlarim,

Hepinize hayırlı, bereketli ve boş geçirmeyeceğimiz bir ramazan ayı dilerim.
İlk sofra benden gelsin o zaman. :139:

Altın mercimek çorbası(Lokanta usulü mercimek çorbası)

Malzemeler
2 su bardağı sarı mercimek
Soğan ve 2 dış sarımsak
1 kaşık un
Zeytinyağı
Üzeri için; tereyağı toz kırmızı biber nane
Ekli dosyayı görüntüle 269
Yapılışı

Soğan ve sarimsagimizi küçük küçük doğrayıp yagda soteliyoruz.

1 kaşık unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Normal suyumuzu veya tavuk suyumuzu tel çırpıcı ile karıştırarak ekliyoruz.

Suyumuzu ekledikten sonra yıkanmış süzülmüş mercimeklerimizi, tuzu ekliyoruz ve kaynamaya birakiyoruz.

Mercimekler tamamen pişene kadar pisirecez. Piştikten sonra blendir dan geçiriyoruz ve servis ederken üzerine tereyağı biber ve nanemizi yapıyoruz. Çorbamız servise hazır.


Et Sote

Ekli dosyayı görüntüle 270

Malzemeler
1 kilo kadar et
Etin kendi yagi
Zeytinyağı
Soğan biber domates
Kekik, karabiber, pulbiber ve tuz

Yapılışı

Öncelikle etin yağını az bir zeytinyağı ile kavuşuyoruz yagi çıkana kadar.

Etlerimizi ilave ediyoruz orta ateşte bir iki çevirdikten sonra ocagimizi tamamen kısıyoruz. Ben hiç su eklemeden kendi suyu ile 2.5 saat pişirdim.

Suyunu çekip yağları kalınca 1 kaşık tereyağı soğan ve biberleri ekledim. Kapağını kapatıp sogan ve biberlerin pişmesini bekledim.

En son kabuğu soyulmuş iki domatesimizi ekledim ve domatesler pişince baharat ve tuzlarımı ekledim. Etler gerçekten lokum gibi olmuştu. Yemegimiz servise hazır.

Tart Kalıbında Kremalı Revani

Ekli dosyayı görüntüle 271
Revani için;

  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı un
Kreması için;
Ekli dosyayı görüntüle 272

  • 2 su bardağı süt,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağından biraz eksik toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya (5 gram).
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 3-4 damla limon suyu.
Tart Kalıbında Kremalı Revani Yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyu tencereye alınıp karıştırılarak eritilir.

Ocağın üzerinde kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır.

Şerbet kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.

Tart kalıbı margarin ile güzelce yağlanıp hazır edilir ve fırın 170° ye ayarlanıp ısınmaya bırakılır.

Revaniyi hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisine alınır.

Mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve irmik ilave edilip karıştırılır.

Son olarak kabartma tozu ve un ilave edilip, mikser ile karıştırılır.

Hazırlanan revani hamuru, yağlanmış tart kalıbı içerisine boşaltılıp, yaydırılır.

Önceden ısıtılmış 170° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kızardıktan sonra fırından alınır ve ilk sıcağı çıktıktan sonra kepçe ile üzerine ılık şerbet dökülür (kek sıcak, şerbet ılık).

Kremasını hazırlamak için, süt, toz şeker, un ve nişasta, tencereye alınıp çırpma teli ile çırpılır.

Elde edilen karışım, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir.

Koyulaşınca ocak kapatılır ve kremanın içerisine tereyağı ile vanilya ilave edilip karıştırılır.

Şerbetini çeken revani tatlısı, servis tabağı üzerine ters çevrilerek çıkartılır.

Tatlının ortasındaki boşluğa, krema dökülüp, düzgün bir şekilde yaydırılır.

Hazırlanan kremalı revani tatlısı, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilip çıkartılır.

Üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir. Tatlımız servise hazır.

Söğürme

Önceden közlenmiş patlıcanlarımızı doğruyoruz.

Zeytinyağında sarımsağı kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Üzerine patlıcanlarımızı ekliyoruz ve tuzunu da ekleyerek karıştırıyoruz.

Yogurdumuzu cirptiktan sonra patlıcanlarımıza ekliyoruz.

Cevizlerimizi yağda kavuruyoruz, toz biber ekleyip tabagimizin ustune servis ediyoruz.


Artık yemeklerimiz de soframız da hazır. Sunum fotoları gelsin :145:

Ekli dosyayı görüntüle 277


Ekli dosyayı görüntüle 273

Ekli dosyayı görüntüle 274

Ekli dosyayı görüntüle 278

Ekli dosyayı görüntüle 276

Ekli dosyayı görüntüle 275
Gece gece ağzımı sulandırdın yavv. Yemeklerinde sıvı yağ kullanmıyormusun hiç
 

Tevafuk

Bağımlı
Kayıtlı Üye
1. Yemek Yarışması
Katılım
26 Nis 2019
Mesajlar
985
Gece gece ağzımı sulandırdın yavv. Yemeklerinde sıvı yağ kullanmıyormusun hiç
Ay teşekkür ederim canim. Kulanıyorum canım elimin altında hangisi varsa onu. Biraz da ağız alışkanlığı zeytinyağı dememin sebebi
 

Tevafuk

Bağımlı
Kayıtlı Üye
1. Yemek Yarışması
Katılım
26 Nis 2019
Mesajlar
985
Üst Alt