Arabaşı Çorbası Tarifi

MeVa

Kayıtlı Üye

Malzemeler
2 adet but
1 su bardağı + 3silme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası + 1 tstlı kaşığı biber salçası
Tuz
2 lt su


Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yapalım.
3 su bardağı suyu bir miktar tuz ike ocağa koyup kaynatalım.


Başka bir yerde 2 su bardağı suya 1 su bardağı unu koyup çırpıcı ile topaklaşma olmayacak şekilde karıştıralım.




Kaynayan suya yavaş yavaş döküp hızlıca karıştıralım.



Ocakta ki hamur göz göz olduktan sonra 2 dk daha karıştırarak kaynatıp ıslattığımız uygun bir tepsiye hızlıca dökelim. Önce oda ısısında sonra soğuk biryerde dinlendirelim.


Tavuğu bir adet soğan ve bir miktar tuzla suyu ekleyip haşlayalım.





Haşlanan eti elimizle didikleyerek parçalayalım ayrı bir tabağa.





Tavuğun suyunuda büyük bir tencereye alarak kaynamaya devam ettirelim dilerseniz bir miktar daha kaynar su ekleyebilirsiniz.

Tavaya yağları ve unu alıp güzelce unun kokusu çıkıp rengi hafif dönene kadar kavuralım.



Ardından salçalarıda ekleyip kavurmaya devam edelim.. kavrulan salça ve unu aldığımız bir miktar kaynayan su ile inceltip kaynayan suya ekleyelim.



Ardından didiklediğimiz tavuklarıda ekleyip özleşene kadar kaynatalım.. Özleşen çorba servise hazır.


Afiyet olsun:)












Tepside hazırlanan hamur, parçalar halinde kaşıkla alınıyor, çorbada ıslatıldıktan sonra, yutularak tadılıyor. Ağızda çiğnenmemesi gerekiyor, ama bu yutma işi, ya maharet ya da alışkanlık gerektiriyor.

 
Üst Alt