Hanım Göbeği Tatlısı

MeVa

"La Tahzen.."
Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2019
Mesajlar
1,100
Hanım göbeği
Malzemeler;
Şerbeti İçin
2.5 Su bardağı Şeker
2.5 su bardağı Su
1 çorba kaşığı limon suyu



Hamuru İçin
2 su bardağı un
2 su bardağı su
3 yumurta
40 gr tereyağı
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı irmik
yarım çay kaşığı tuz




Kızartmak için
Sıvı yağ

Yapılışı
öncelikle Şekeri ve suyu bir tenceye alıp kaynatalım. Karıştırıp şekeri eritelim. 5 dk kaynatıp limon suyunu ekleyelim 5 dk daha kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.











Hamuru için uygun bir tencereye yağı ve suyu alıp kaynatalım.






Su kaynayınca unu ekleyip çok hızlı bir şekilde karıştıralım. Dibi tutmaya başlayınca ocaktan alıp 15 20 dk soğumaya bırakalım.





Soğuyan hamura irmik nişasta ve yumurtaları teker teker ekleyip çırpıcı veya elimizle yoğuralım.














Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizle yuvarlayalım ve ortasını parmagımızla delelim. Yağladığımız bir tepsiye dizelim.



Ocağa tava yada tencereyi koyup içine bol miktarda sıvı yağ koyalım altını yakmadan.
Şekillendirdiğimiz hamurları bu yağa koyalım ve ocağın altını yakalım.



Önlü arkalı kızartalım, kızaran tatlıyı soğuk şerbete atıp 1-2 dk bekletelim.








Şerbetten alıp uygun bir tepsiye sıralayalm.



Deneyeceklere afiyet olsun.
Tatlılarımız hazır sunuma geçelim..
























 
Üst Alt