Humus Tarifi En Lezzetli ve Kolay Humus Nasıl Yapılır

denizcanaktas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Eyl 2020
Mesajlar
1
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Humus tarifi, nohut ve tahin ile uygulanan cok lezzetli müthiş güzel bir meze. Humus gerçekleştirme gerçekte cok basit ama bilinmediği amacıyla bu harika lezzeti tatmaktan mahrum kalıyor fazlası insan.

Nohutun tahin ile buluşmasının sonrası başka baharatlar bu lezzet eşlik ediyor. Size tavsiyem bir an evvelce bu nefis humus tanımını yapmanız. Şimdiden afiyet olsun.

Humus Tarifi İçin Malzemeler
Humus amacıyla;
1311

2 buçuk su bardağı haşlanmış nohut,
Yarım çay bardağı tahin,
2 adet limonun suyu ya da 3 yemek kaşığı hazır limon suyu,
1 çay kaşığı tuz,
2 diş sarımsak,
Yarım çay kaşığı kimyon.
Yarım çay bardağı su.

Üzeri amacıyla;

1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı sumak



Humus Tarifi Nasıl Yapılır



1309



Haşlanmış nohutların kabukları soyulur ve rondoya konur (Ben daha evvelce haşlayıp buzlukta sakladığım nohutları kullandım).

Nohutlar rondoda parçalandıktan sonra kapağı açılır.

Üzerine limonsuyu, tahin, sarımsak rendesi, su, tuz ve kimyon eklenip yeniden krema kıvamına gelinceye kadar çekilir.

Hazırılanan humus karışımı servis tabağına alınır.

Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kırmızı toz biber ile sumak serpiştirilir.

Hazırlanan humus maydanoz ve turşu ile birlikte servise sunulabilir.
1310

Humus hava almayan bir kap içerisine konulup 2 hafta buzdolabında muhafaza edilebilir.

Not; Ben daha evvelce haşlayıp dondurucuda sakladığım nohutları kullandım. Siz de nohutları cok miktarda haşlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz ve istek ettiğiniz vakit çıkarıp basitçe hazırlayabilirsiniz.

Damak tadınıza göre tuz ve limon sayısını ayarlayabilirsiniz. Daha sıvı bir humus elde etmek dilerseniz de su miktarına mafsala yapabilirsiniz.
 
Üst Alt