- Katılım
- 25 Nis 2019
- Mesajlar
- 1,098
Malzemeler
Yapılışı
İsterseniz patlıcan soğan vs. ekleyebilirsiniz. Bir kavanoza (ister büyük ister küçük tavuğun boyutuna göre değişir) tamamen dolmayacak şekilde su koyalım ve tavuğu oturtalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tamamen pişene kadar bırakalım.
Vee sunum..
- 1 bütün tavuk
- 4 adet patates
- 1 küçük kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kasığı tuz
- 1 çay kasığı karabiber
- 1 yemek kaşığı Sirke
- Sarımsak
- Kimyon
Yapılışı
- Tavuğu temizleyip güzelce yıkayalım. Sosu için bir kaba patates hariç tüm malzemeleri alalım iyice harmanlayalım. Tavuğun her tarafını soslayalım. Deri altı kısımları iç kısımlar hiç boş kalmasın.Tepsi yada borcama elma dilim patatesleri dizelim.
İsterseniz patlıcan soğan vs. ekleyebilirsiniz. Bir kavanoza (ister büyük ister küçük tavuğun boyutuna göre değişir) tamamen dolmayacak şekilde su koyalım ve tavuğu oturtalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tamamen pişene kadar bırakalım.
Vee sunum..