- Katılım
- 19 Eyl 2020
- Mesajlar
- 1
- 15 tane kuru kayısı gün kurusu
- 5 Tane büyük hurma
- 1 Tane küçük elma
- 1 Yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 2 Çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu
- Kayısıları yumuşayana kadar az miktarda suda pişirin <3
- Yumuşayan kayısıları süzün ve elinizle sıkıp rondo ya atın.
- Hurmalarında çekirdeklerini çıkartın ve rondonun içindeki kayısılarla birlikte püre haline getirin.
- Püre haline gelen hurma ve kayısıyı bir kaba alın.
- Elmayı yıkayın ve kabuklarını soymadan dilimleyin, çekirdeklerini çıkartın ve rendeleyin ve elinizle suyunu sıktıktan sonra kayısı ve hurma karışımının olduğu kaba alın.
- 1 Yumurta ve yarım çay bardağı sütü de karışıma ilave edip karıştırın.
- Kabartma tozunu da ilave edip karıştırdıktan sonra yulaf ezmesini azar azar döküp karıştırın.
- Kıvamı çok yumuşak oluyor ama olmayacağını düşünüp daha fazla yulaf ezmesi ilave etmeyin.
- Karışımı 20 dakika üzeri kapalı bekletin.
- Bu karışımdan elinizle cevizden büyük parçalar alın ve yavaşca şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Hafif sulu ve yumuşak kıvamda olan karışım piştikçe toparlanıyor .
- Fırından çıkardığınız tatlı atıştırmalıklarınız soğuduğunda tepsiden alabilirsiniz.