Kışlık Karışık Sos Tarifi

firuze

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
20 Eyl 2020
Mesajlar
1
Kışlık Karışık Sos Tarifi-5.jpg

Kışlık Karışık Sos Tarifi

Benim gibi birde acı seviyorsanız işte bu tanım tam sizlik ben daha evvelce bu kadar lezzetli bir sos yememiştim.Pilav yada makarna yanına bile lüzum olmadan tüketebileceğiniz süper ötesi bir sos tanımı umarım sizlerde beğenirsiniz ::)

Kışlık Karışık Sos Tarifi-3.jpg


Kışa gelmeden biter bizden söylemesi :) Kışlık Karışık Sos Tarifi İçin Malzemeler
3 kilogram kırmızı biber
3 kilogram patlıcan
2 kilogram domates
Yarım yeşil biber
1 avuç cin biber
15 adet sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi (elmada olabilir)
Yeteri kadar tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz (istediğiniz kadar)

Kışlık Karışık Sos Tarifi-1.jpgKışlık Karışık Sos Tarifi-2.jpgKışlık Karışık Sos Tarifi-4.jpg

Kışlık Karışık Sos Tarifi Yapılışı
Öncelikle yıkadığımız kırmızı biber ve patlıcanları ister fırında ister közmatikte közleyelim. Ben közmatikte közledim tabiki közde yaparsınız lezzeti iki kat daha artacaktır. Közlediğimiz patlıcan ve kırmızı biberlerin kabuklarını soyalım.Sonrasında çok çok ufak olmayacak şekilde doğrayalım. Patlıcan,kırmızı biberleri ve doğranmış domatesleri tencereye alalım. Üzerine sarımsaklarımızı da ufak olmayacak şekilde doğrayıp ek edelim. Tenceremizi ocağa alalım ve aşağı yukarı 30 dakika pişirelim.
Bu sırada 1,5 çay bardağı zeytinyağında doğranmış yeşil biber kavurmaya başlayalım.Biberleri çok kızartmamaya ilgi edelim. Biraz kavrulduktan sonra cinbiberleri de ekleyip bir kaç dakika da eş güdümlü kavuralım . Burda biberlerinizi doğrarken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim tabi birde boğazınız yanmasın ilgi edin. Sosumuza zeytinyağında kavurduğumuz biberleri ve doğranmış maydanozu ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Sirke ve yeteri kadar tuzunuda ek edip 2-3 dakika kaynatıp ocağı kapatalım. İster büyük ister ufak kavanozlara sosumuz sıcakken doldurup ağızlarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım. Sonrasında kavanozları ters çevirip soğuyana kadar bekleyelim. Soğuyan soslarımızı soğuk bir yerde yada dolapta muhafaza edelim. Afiyet olsun.
 
Üst Alt