Limon Kreması

edaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
4
Limon Kreması
1429



Limon Kreması Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 adet taze limon (kabuğunun rendesi ve suyu)
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ


Limon Kreması ( Lemon Curd ) Tarifi Yapılışı
Limon kreması, İngiliz mutfağına ait bir tarif.
Özellikle turta, kek, kurabiye, pancake ve cupcake,cheesecake gibi hamur işlerinin yanında tüketiliyor. Bu kremayı katlı pastaların arasına koymak ya da pasta süslemesinde kullanmak da mümkün. Ayrıca, kahvaltı tatlısı olarak reçel veya bala alternatif gibi düşünülebilir.

Limonları yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyin.

Sos tenceresine Limon suyu ve limon kabuğu da ekleyip karıştırın, yumurtaları ve nişastayı da ekleyin son olarak toz şekeri ilave ederek çırpın.

Orta ateşte iyice ısınıp şeker kaybolana kadar çırparak pişirin.

Koyulaşmaya kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamadan ocaktan alın.

Kıvam alan limon kremasını sıcakken küçük ağızlı bir süzgeç yardımıyla süzün.

Ve 5 dakika soğumaya bırakalım. Üzerini kremanın yüzeyine tümüyle temas edecek şekilde streçle kapatın. Bu kremanın kaymak yapmasını önleyecektir.

Küp küp doğradığınız tereyağını krema karışıma ekleyin ve kaybolana kadar karıştırın.

Steril kavanozlara doldurun, ağzını kapatın.

Oda sıcaklığına gelen kremayı hemen kullanabilir ya da buzdolabına kaldırarak daha sonra kullanabilirsiniz.

Yapımı kolay, yemesi zevkli kremanız hazır☺
Afiyet olsun.

Not:
Limon kreması yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta taze yumurta kullanmak.
Pişirirken dikkat etmeniz gereken önemli bir diğer nokta da sürekli karıştırmak. Eğer karıştırmazsanız yumurtalar kesilebilir.
 
Üst Alt