Pile Börek Tarifi

MeVa

"La Tahzen.."
Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2019
Mesajlar
1,100
Malzemeler
4 adet yufka
2 adet yumurta
1 kupa çay bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
1 kupa çay bardağı sıvı yağ
300 gr lor peynir
5 6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz




Yapılışı;
Öncelikle sosu hazırlayalım sütü, yoğurdu, 2 yumurtayı ve sıvı yağı derince bir kapta çırpma teliyle çırpalım.. İyice karışsın ki yağ üstte kalmasın..

Ardından maydanozları incecik doğrayalım.. Lor peynirini maydanozu ve tuzuda ayrı bir kapta karıştıralım.. Maydanoz ölçüsü damak zevkinize kalmış.. Hiç koymadan yada çoğaltarak da yapabilirsiniz..




Şimdi 1 tane yufkayı tezgaha açalım.. üstüne sosumuzdan fırçayla güzelce sürelim.. ardından iç malzememizden biraz alıp yufkamıza eşit şekilde dağıtalım..



Bize bakan kısımdan pile gibi yaparak ortaya kadar gelelim.. Karşıdanda aynı şekilde ortaya kadar pile yaparak ortada toplayalım yufkayı..




Pile yaptığımız 1 tane yufkayı ortadan keselim, yağladığımız tepsiye dikkatlice iki tarafından tutarak yerleştirelim..




Kalan 3 yufkayada aynı işlemi uygulayalım..
Sosumuzun kalanınıda böreğin üstüne kepçeyle eşit paylaştırıp 1 gece soğuk biryerde dinlendirelim.





Sabah;

Böreğimizi 180 derecede önceden ısıtılmamış fırında pişirelim..




Üzeri kızarana kadar pişen böreğimiz servise hazır..

Sunum;










Püf Nokta;
İsterseniz maydanoz kullanmadan da yapabilirsiniz..
Mutlaka 1 gece dinlenmeli..
Fırından çıkan sıcak böreğin üstü temiz bir bezle 5 dk dinlendirilmeli..
Fırın mutlaka soğuk olmalı..

(Fotoğraflar ve anlatım tarafıma aittir.)
 
Son düzenleme:
Üst Alt