Puding Dolgulu Kek

MeVa

Kayıtlı Üye
Malzemeler



Keki için
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yağ
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tepeleme un
Puding dolgusu için
2 paket puding ben muzlu ve vanilyalıyı karıştırdım
Üstünde yazan miktardan 1 çay bardağı eksik süt (6.5 su bardağı)

Şantisi için
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt

Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.






Ardından süt ve yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim.


Unu kabartma tozunu kakao ve vanilyayı eleyerek ekleyelim boza kıvamına gelene kadar çırpalım ve yağladığımız tepsiye karışımı dökelim. Ben büyük tepsi kullandım ama ölçünün tam uygun olan ebatı dikdörtgen büyük borcam tepsi.








Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 30 dk açmamak koşuluyla yarım saat pişiriyoruz.



Şimdi puding aşamasına geçelim.

6.5 su bardağı süte iki paket pudingi boşaltıp kaynayana kadar karıştırsrak pişirelim kaynadıktan sonra 5 dk altını kısıp katıştırmaya devam edelim. Pilen pudingi ocaktan alıp 5 dk dinlendirelim.





Bu esnada kekimizde pişmek üzere olabilir. Fırından çıkardığımız kekin üstünde krema sıkma kapağı ile daireler çıkarıyoruz :) çıkardığımız parçaları atmayalım pudingten sonra üstüne serpelim.



Ne çok sıkı nede çok aralıklı olacak.



Ben fırınımın düzgün pişirmemesinden kaynaklı kenarları sert olduğundan kestim.

Ocaktan aldığımız pudingi karıştırıp kekimizin üstüne dökelim ve deliklerine iyi girmesi için tepsiyi tezgaha vuralım :)





Dinlenmesi için dolapta 3 saat bekletelim.
Ardından 2 poşet krem şantiyi 1.5 su bardağı süt ile güzelce çırpalım ve soğumuş dinlenmiş keke düzgünce yaymaya çalışalım. Tarak benzeri bir aparatla zigzaglar çizelim ve yeniden dolaba dinlenmesi için koyalım artık servise hazır :)





















 
Üst Alt