Süt Reçeli Tarifi (Ev Yapımı)

eylulisik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
10
Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1
litre inek sütü (tam yağlı)
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya çubuğu
1 silme çay kaşığı karbonat

1414


Süt Reçeli Tarifinin Püf Noktası
Pastörize olmayan emin olduğunuz yerden temin edilmiş taze inek sütü kullandığınız takdirde reçel daha kısa sürede kıvam alacaktır.Karbonat eklediğiniz an süt köpürmeye başlayacağı için; süt düzeyinin üstünde bir hayli boşluk kalacak büyüklükte bir tencere kullanmanız önerilir.Çubuk vanilya kullanmadan da reçel yapabilirsiniz.
1416

Süt Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Tam yağlı inek sütü, toz şeker ve vanilya çubuğunu derin bir tencereye alın.

Kısık ateş üstünde tahta bir kaşık sayesinde toz şeker tamamiyle eriyene kadar karıştırın.

Asıl serüven şimdi başlıyor. Süt göz göz olup, kaynamaya başladığında karbonatı katıp ocağın altını daha da kısın.

Karbonat sütü kabartacak karıştırdıkça sönecektir. Reçel karışımını daimi karıştırarak kısık ateşte bir saat kadar pişirin.

Vanilya çubuğunu tencereden alın. Çok uzun vakit ara vermeden, daimi karıştırdığınız reçeli, kısık ateşte aşağı yukarı üç saat kadar pişirmeye devam edin.

Tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri aralarda alıp temizleyin. Sürenin sonucunda rengi ve kıvamı koyulaşan süt reçelini Ocaktan alın.

Parlaklık kazanması ve pürüzsüz bir kıvam alması amacıyla son bir kez çırptıktan sonra temiz-kuru bir kavanoza boşaltın.

Reçel soğuduktan sonra kapağını dikkatli bir şekilde kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

1417




AFİYET OLSUN :)
 

Ekli dosyalar

Üst Alt