Tırtıl Poğaça Tarifi

ebrarbilge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
1
1400


Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağının 3/2 kadar sıvıyağ
1-2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su (sıcağa yakın)
1 paket insant maya
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak yumUşak kıvamda)

İç Malzemeler:

300-400 gram kıyma
3-4 adet sivri biber
2 adet soğan
3 adet domates
1 kaşık salça (biber salçasıda olabilir)
tuz,karabiber,pulbiber ve istek ettiğiniz baharatlar

Yapılışı:

Öncelikle geniş bir tavaya cok az sıvıyağ gezdirip kıymamızı koyup kavurmaya başlıyoruz. Kıyma rengini değiştirdikten sonra küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz, Sonra biber ve en son küp doğranmış domateside salçayıda ekleyip biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Derin yoğurma kabımıza ılık su ,şeker tuz sıvıyağ ve yumurtanın (akı)nı koyuyoruz. Daha sonra unumuzla beraber kuru mayayıda atıp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz unu azar azar ek ediyoruzki kıvamını daha basit bulalım. Hamur ele yapışmayacak yumUşak bir kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz…
Mayalanan hamurdan ufak boy mandalina boyutunda bezeler alıp merdane ile hafif un serperek tabak büyüklüğünde açın ve uçlarını 4/5 çizik 2/3 cm uzunluğunda çizik atın kıymalı harç ile doldurup sarın. Ve çevresinde yuvarlayın. Detaylı fotoprafına Şükran kaymak turtıl poğaça aratarak ulaşabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun :)
 
Üst Alt