Yayla Çorbası Tarifi

MeVa

"La Tahzen.."
Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2019
Mesajlar
1,067
  • Malzemeler
  • 1 kg yoğurt (ben ev yoğurdu kullandım dilerseniz katık dediğimiz süzme yoğurttanda yapabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı prinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı BECEL TEREYAĞI KEYFİ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Su



Yapılışı
Öncelikle yoğurdumuzu geniş bir tencereye döküyoruz. Ardından 2 yk kaşığı unu ekleyip üstüne 1 yumurtayı kırıyoruz. Bu karışımı güzelce manuel çırpıcıyla çırpıyoruz. 2 lt suyumuzu ekleyip ocağa alıyoruz.




Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını orta ateşe getirip 5 dk kaynatıyoruz. Kaynayan çorbamıza yarım çb pirinci yıkayıp ekliyoruz.
Çorbamız 20 dk kaynayınca tuzunu atıyoruz 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Dilerseniz yağını kaynarken yağ ve naneyi yakıp tencereye dökebilirsiniz dilerseniz sofrada sunumda ekleyebilirsiniz.







14 Şubat'a Özel Sunum


 
Üst Alt